Novosti...
  • fotografija1
  • fotografija2
  • fotografija3
  • fotografija4

Vrijeme: 17.08., srijeda, 9,00 h – 31.08. 2012.

U utorak 11. 09. u 9.00 h počinje s radom II. kiparska kolonija kaštela
pod nazivom MORE 2.


Ove godine Kolonija će se odvijati na rtu Dračić u Kaštel Štafiliću gdje će građani moći pratiti nastajanje kiparskih ostvarenja. Tema ove druge kiparske kolonije je ponovo more kao i prošle 2011.godine, ali s naglaskom na živi svijet mora. To podrazumijeva slobodnu umjetničku interpretaciju i kreaciju kojoj je polazište more kroz koje je Zemlji udahnut život i u kojemu živi raznoliki biljni i životinjski svijet.
Svoje radove u kamenu ostaviti će javnim otvorenim prostorima Grada Kaštela akademski kipar i predavač UMASA-a, stručni suradnik Kolonije Robert Jozić, akademski kipari Đani Martinić, Domagoj Pavić i Frane Šitum.


Kolonija će trajati u razdoblju od 11. - 28. 09. 2012. Autorica i koordinatorica programa kiparske kolonije Kaštela je Mirela Duvnjak, viša kustosica MGK.


Kolonija se realizira suradnjom Muzeja grada Kaštela i Umjetničke akademije u Splitu, uz podršku Grada Kaštela, te donacijama Zračne luke Split - Kaštela, Turističke zajednice grada Kaštela, Županije splitsko-dalmatinske, Marine Kaštela i Hotela Resnik.

O danu prezentacije radova i programu svečanog zatvaranja kolonije javnost će biti obaviještena.